Suomalaiset nimet aakkosjärjestyksessä:A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z - Å - Ä - Ö

Suomalaiset nimetSuomalaiset nimet ovat rikkaita historiassa ja perinteissä. Usein niillä on merkityksiä, jotka liittyvät luontoon, mytologiaan tai historiallisiin tapahtumiin. Yleisiä suomalaisia nimiä ovat esimerkiksi Juhani, Aino, Matti ja Liisa. Sukunimet Suomessa päättyvät tyypillisesti -nen-päätteeseen, kuten Virtanen tai Korhonen.

Nimipäivät


Suomessa nimipäiviä juhlitaan laajalti syntymäpäivien ohella. Jokainen vuoden päivä on omistettu tiettyjen nimien juhlapäiväksi, ja kyseisten nimien kantajia juhlitaan. On tavallista saada onnitteluja ja pieniä lahjoja nimipäivänään. Nimipäivät ovat tärkeä osa suomalaista kulttuuria ja niitä vietetään edelleen monien toimesta.

Historiallinen arvo


Suomalaiset nimet ovat kehittyneet vuosisatojen aikana, vaikutettuina eri kulttuureista ja kielistä. Ennen 1800-lukua suurimmalla osalla suomalaisista oli vain yksi nimi. 1800-luvulla sukunimien käyttö yleistyi. Suomen nimilautakunta perustettiin vuonna 1929 säätelemään lasten nimeämistä ja varmistamaan, että nimet olivat sopivia ja linjassa suomalaisten perinteiden kanssa. Yhteenvetona voidaan todeta, että suomalaisilla nimillä ja nimipäivillä on suuri merkitys Suomen kulttuurissa, heijastaen maan historiaa ja perinteitä.